zeta header image

Zeta

God medelhavsmat med italienska smaker till veckans alla dagar.

Recept med Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa kan beskrivas som en lite matigare och mustigare pizza och med en härligt krispig kant. Zetas Pinsa är tillverkad i Italien, i matregionen Emilia Romagna. Bakad av proteinrikt durumvete, surdeg och självklart ingår Extra jungfruolivolja i degen. Den är långjäst, handknådad och stenugnsbakad. Bara att toppa med dina favoriter och njut!

Accademia Di Luca om matsvinn

Det är alltid allra bäst om matsvinnet inte uppstår. Det gör vi genom att planera våra inköp, rätt hantering och förvaring av maten och att vi börjar lita på våra sinnen igen.


Zeta

Från en familj där mat är kärlek. Passionerat förälskade i den goda medelhavsmaten och de italienska smakerna. Här finner du ett brett utbud av produkter från varumärket Zeta, bland annat olivolja, pasta, vinäger, bönor, oliver, pesto, fetaost, parmesanost och arborioris.

50 år av goda smakupplevelser

1971 kom Zetas första olja från Italien till Sverige. Det var början på 50 år av goda smakupplevelser. I år firar vi den goda medelhavsmaten och de italienska smakerna! Vi bjuder på våra bästa smultronställen i Italien, goda recept, spännande nedslag i vår historia, tävlingar, kunskap och mycket mer. Läs mer på zeta.nu/jubileum. Benvenuto till Zetas 50-årsfirande hela 2021!


Enkelt att välja rätt olivolja – titta på korken!

Zetas olivoljor till köket har silverfärgad topp. De är perfekta till matlagning, stekning, i såser och dressingar. Olivoljorna med guldfärgad kork har fina fräscha smaker och passar bäst att ha på bordet. Ringla som en extra smaksättare över sallad, pastarätter och andra favoriter.

Och vill du uppleva något alldeles extra, välj någon av Zetas regionsolivoljor med svart kork. De har komplexa, fantastiska smaker som bara kan skapas på ett fåtal platser i hela världen. Silver, guld eller svart – så enkelt är det!


Produkter att använda i vardagen som är prisvärda och lyfter smaken på maten.