Gå vidare till huvudinnehåll
Halloumi med svartkål och svamp

Halloumi med svartkål och svamp

30 minEnkelt
265,65 kr
4 portioner 50,40 kr per portion
Enkel och snabblagad huvudrätt med mycket smak av halloumi och svartkål. Servera gärna tillsammans med romanescosås för extra sting.

1 tskRödvinsvinäger
4 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt
1 stGul lök
4 klyftaVitlök Vanlig
400 gSvartkål
150 gOstronskivling
500 gHalloumi
150 gSkogschampinjoner
Instruktioner
1

Skiva svampen eller skär den i bitar.

2

Repa svartkålen och ta bort den grova mittnerven.

3

Stek svamp och kål tillsammans med hackad lök och vitlök i olivoljan, lägg i svampen först så den får färg, därefter övriga ingredienser, salta och peppra, stänk på lite rödvinsvinäger.

4

Dela halloumin i vecket och pensla med lite olivolja.

5

Grilla halloumin försiktigt 3-4 minuter på varje sida. Se till att den inte bränns men får fin färg och att den blir varm och mjuk rakt igenom.

6

Servera med kål och svamp och gärna lite romanescosås till.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta