Gå vidare till huvudinnehåll
Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

30 minEnkelt
189,70 kr
4 portioner 34,27 kr per portion
Pastasallad med pesto, svartkål, säsongens primörer* och toppad med rostad fetaost. En god sallad att servera som den är eller att ha som tillbehör på en buffé eller till grillat. *Står ej med i ingredienslistan, välj utifrån säsong.

1 stFetaost
0,5 stCitron
100 gSvartkål
370 gKalamataoliver
100 gPesto Grön
1 stPenne
200 gSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.

2

Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.

3

Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston (1/2 burk) i svartkålen.

4

Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.

5

Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.

6

Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta