Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Fetaost | |
0,5 st | Citron | |
100 g | Svartkål | |
370 g | Kalamataoliver | |
100 g | Pesto Grön | |
1 st | Penne | |
200 g | Soltorkade Tomater |
Smula fetaosten i en ugnsfast form. Rosta fetaosten i ca 17 min eller tills den har fått en gyllenbrun färg. Rör gärna runt i osten några gånger. Tänk på att det går fortare med varmluft. Låt svalna.
Koka pastan enligt paketets instruktioner, häll av och låt svalna en aning.
Ansa och skölj svartkålen, skär den i mindre bitar och massera in peston (1/2 burk) i svartkålen.
Välj ut primörer utifrån årstid, skölj och ansa dem och tillaga enligt tycke och smak. Förslagsvis grilla, förväll eller servera dem som de är.
Blanda svartkålen som är smaksatt med peston med pastan, oliverna, soltorkade tomater och den rostade fetaosten.
Lägg upp pastasalladen på ett fat och garnera med dina primörer och citron.
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Pesto Alla Genovese Krämig Zeta
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant