Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 st | Vanliga morötter | |
1 st | Surdegsbröd | |
400 g | Krossade Tomater | |
15 g | Bladpersilja - färsk | |
2 dl | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Torkad oregano | |
0,5 dl | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Gul lök | |
150 g | Fetaost | |
380 g | Gröna Linser Förkokta |
Fräs lök, vitlök, chili och morot i rikligt med olivolja.
Tillsätt tomater, oregano, vatten och buljongtärning. Koka ihop under 3-4 minuter, häll i linserna och låt småkoka i ytterligare 2-3 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Smula över fetaost och strö över persilja.
Servera med surdegsbröd eller liknande.
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana