Gå vidare till huvudinnehåll
Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär
Zeta

Pinsa med söt vaniljmascarpone, citron och färska bär

15 minEnkelt
375,20 kr
4 portioner 24,93 kr per portion
Mascarponekräm, färska bär och frisk mynta på pinsa (ett mellanting mellan pizza och focaccia) - kan det bli godare? Slica i mindre bitar och bjud som efterrätt. Tips: toppa med säsongens frukt och bär, det är även gott med tex. hallon och blåbär.

0,5 tskVaniljpulver
1 tskCitronjuice - råpressad
3 mskHonung Flytande
0,25 stMynta - färsk
1 tskOlivolja, Extra Virgin
50 gBlåbär
100 gJordgubbar Färska
0,5 dlParmesanost
1 stFärdiga pizzabottnar
250 gMascarpone
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft

2

Vispa mascarpone, honung, citronjuice och vaniljpulver till en fluffig smet. Ställ åt sidan.

3

Pensla pinsan med lite olivolja och strössla över riven parmesan. Grädda pinsan i ca 5-7 minuter eller tills brödet fått fin färg och osten smält. Låt svalna något. Är pinsan för het smälter mascarponen för mycket.

4

Bred mascarponesmeten över pinsan. Dekorera med bär, flytande honung, citronzest och färska myntablad.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta