Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Picklad rödlök | ||
1 st | Rödlök | |
0,5 dl | Vatten | |
1 dl | Vitvinsvinäger | |
Linsburgare | ||
760 g | Röda Linser Förkokta | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 dl | Parmesanost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Havregryn | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Ägg | |
150 g | Morötter | |
1 dl | Majsstärkelse | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
200 g | Surdegsbröd | |
Pestomajonnäs | ||
1 st | Ägg | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Pesto Grön | |
1 msk | Rödvinsvinäger | |
1,5 dl | Rapsolja | |
1 msk | Dijonsenap | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen |
Picklad rödlök; skiva löken och lägg löken i en skål. Häll på vitvinsvinäger och vatten. Låt stå minst en timme.
Pestomajonnäs; knäck ägget och blanda äggula , senap och vinäger i en skål, vispa ihop.
Tillsätt rapsolja försiktigt under vispning, så du får en tjock och härlig majonnäs.
Vispa i peston och smaka av med salt och peppar.
Linsburgare; riv parmesanosten och moroten.
Låt linserna rinna av, skölj väl. Lägg dem i en matberedare tillsammans med ägg, vitlök, sambal oelek, morot, parmesan, maizena och havregryn. Kör till en jämn smet, smaka av med salt peppar.
Forma fyra stora burgare eller sex mindre.
Stek dem 2 minuter på varje sida i olivolja på medelstark värme.
Stek brödskivorna i olivolja.
Servera linsburgarna i bröden med pestomajonnäs, picklad rödlök och sallad.
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 255g Kockens
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Pesto alla Genovese 190g Barilla
1 Rödvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko