Mathems midsommarbuffé för 8 personer
Mari Bergman

Mathems midsommarbuffé för 8 personer

2 tEnkelt
2 576,65 kr
8 portioner259,05 kr per portion
Vår kock Mari har tagit fram en härlig och inspirerande midsommarbuffé som innehåller en god och trevlig sillunch samt en ljuvlig grillmiddag för 8 personer! Klicka hem all midsommarmat och njut av en god och lyxig midsommar! Du kan enkelt välja till produkter, ta bort produkter eller byta ut efter egna önskemål. Lägg till t.ex dina favoritköttbullar, prinskorv och festliga drycker. <a href="https://www.mathem.se/artikel/midsommar" class="underlined">Se alla tillhörande recept

Ost och mejeri
150 gRiven Västerbottensost
50 gMat & Bak Smör
3 dlGräddfil
6 stÄgg
2,5 dlVispgrädde
500 gCheddarost
0,5 dlYoghurt för Matlagning
2 dlCreme Fraiche Naturell
500 gMascarpone
375 gFetaost
Kött, fisk och skaldjur
100 gLöjrom
1 600 gFärsk kycklingfilé
400 gMatjessill
450 gSenapssill
400 gLax Gravad
450 gSkärgårdssill
Frukt och grönt
1 stPersilja - färsk
3 stCitron - Eko
250 gSalladsmix
1 stGräslök - färsk
1 stPurjolök
1 stVitlök
500 gSparris Färsk
500 gMorötter
2 kgFärskpotatis
1 stRädisor
1 stÄpple Golden Delicius
1 stMynta - färsk
1 stDill - färsk
500 gJordgubbar Färska
150 gSugarsnaps
2 stLime
1 stApelsin
2 stSpetskål
1 stVattenmelon
15 gKrasse
2 stRödlök
Övrigt
250 gFilodeg
200 gHovmästarsås
100 gMaränger
1 stSpisbröd
200 gSavoiardikex
1 stBakplåtspapper
Kryddor och smaksättare
1 mskVit balsamvinäger
1 mskBalsamvinäger
1 stSvartpeppar
2 mskFlorsocker
3,5 tskFlingsalt
2 tskSenap Grovkornig
5 tskHonung
2 tskVaniljsocker
1,5 tskVitvinsvinäger
2 mskJapansk soja
3,5 dlOlivolja
1 tskChiliflakes
1 stSalt Fint
2 dlRapsolja
3 tskSambal Oelek
Instruktioner
1

Potatisen och äggen till matjetallriken kan med fördel kokas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.

2

Chilimajo och chimichurrin kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.

3

Mascarponekrämen till jordgubbsdesserten kan vispas ihop en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.

Sillunch:

4

Gör i ordning matjetallriken enligt anvisningar på receptet.

5

Lägg upp den gravade laxen och dekorera med citronklyftor och dill.

6

Tillaga filodegspizzan enligt anvisning på receptet.

7

Duka fram sill, gravad lax med hovmästarsås, matjetallrik, filodegspizza, grönsallad, ost och knäckebröd och njut av en härlig sillunch.

Grillmiddag:

8

Tänd grillen.

9

Tillaga den dillrostade färskpotatisen enligt anvisningar på receptet.

10

Tillaga primörsalladen enligt anvisningar på receptet.

11

Tillaga melon- och fetaostsalladen enligt anvisning på receptet.

12

Grilla spetskålen och tillred enligt anvisningar på receptet. Grilla Kycklingen.

13

Ta fram chilimajon och chimichurrin 15 min innan servering. 14 Duka fram hela grillmiddagen och njut av alla goda smaker.

Efterrätt:

56

Ta fram mascarponekrämen och gör klart resten av efterrätten enligt anvisning på receptet. Lägg upp i vackra glas och servera.

Mathem önskar er en riktigt god och trevlig midsommar :)

Bild:

Nurlan Emir