Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Ost och mejeri | ||
150 g | Riven Västerbottensost | |
50 g | Mat & Bak Smör | |
3 dl | Gräddfil | |
6 st | Ägg | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
500 g | Cheddarost | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
500 g | Mascarpone | |
375 g | Fetaost | |
Kött, fisk och skaldjur | ||
100 g | Löjrom | |
1 600 g | Färsk kycklingfilé | |
400 g | Matjessill | |
450 g | Senapssill | |
400 g | Lax Gravad | |
450 g | Skärgårdssill | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Persilja - färsk | |
3 st | Citron - Eko | |
250 g | Salladsmix | |
1 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Purjolök | |
1 st | Vitlök | |
500 g | Sparris Färsk | |
500 g | Morötter | |
2 kg | Färskpotatis | |
1 st | Rädisor | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 st | Dill - färsk | |
500 g | Jordgubbar Färska | |
150 g | Sugarsnaps | |
2 st | Lime | |
1 st | Apelsin | |
2 st | Spetskål | |
1 st | Vattenmelon | |
15 g | Krasse | |
2 st | Rödlök | |
Övrigt | ||
250 g | Filodeg | |
200 g | Hovmästarsås | |
100 g | Maränger | |
1 st | Spisbröd | |
200 g | Savoiardikex | |
1 st | Bakplåtspapper | |
Kryddor och smaksättare | ||
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 st | Svartpeppar | |
2 msk | Florsocker | |
3,5 tsk | Flingsalt | |
2 tsk | Senap Grovkornig | |
5 tsk | Honung | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
1,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
2 msk | Japansk soja | |
3,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Chiliflakes | |
1 st | Salt Fint | |
2 dl | Rapsolja | |
3 tsk | Sambal Oelek |
Potatisen och äggen till matjetallriken kan med fördel kokas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.
Chilimajo och chimichurrin kan tillagas en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.
Mascarponekrämen till jordgubbsdesserten kan vispas ihop en dag i förväg och förvaras i kylen till midsommar.
Sillunch:
Gör i ordning matjetallriken enligt anvisningar på receptet.
Lägg upp den gravade laxen och dekorera med citronklyftor och dill.
Tillaga filodegspizzan enligt anvisning på receptet.
Duka fram sill, gravad lax med hovmästarsås, matjetallrik, filodegspizza, grönsallad, ost och knäckebröd och njut av en härlig sillunch.
Grillmiddag:
Tänd grillen.
Tillaga den dillrostade färskpotatisen enligt anvisningar på receptet.
Tillaga primörsalladen enligt anvisningar på receptet.
Tillaga melon- och fetaostsalladen enligt anvisning på receptet.
Grilla spetskålen och tillred enligt anvisningar på receptet. Grilla Kycklingen.
Ta fram chilimajon och chimichurrin 15 min innan servering. 14 Duka fram hela grillmiddagen och njut av alla goda smaker.
Efterrätt:
Ta fram mascarponekrämen och gör klart resten av efterrätten enligt anvisning på receptet. Lägg upp i vackra glas och servera.
Mathem önskar er en riktigt god och trevlig midsommar :)
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
4 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1 65g
3 Färskpotatis Svensk Fryst Felix
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Apelsin i Nät "Navelinas" 1kg klass1
1 Balsamvinäger Vit EKO/KRAV 250ml Saltå kvarn
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 0,5L Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vaniljsocker EKO 100g Garant Eko
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Chili Flakes EKO 28g Kockens
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt