Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Övrigt | ||
235 g | Blandade oliver | |
1 st | Bakplåtspapper | |
760 g | Kikärtor Kokta | |
1 st | Grillpinnar | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
13 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Bakpulver | |
4 dl | Majonnäs | |
1,5 msk | Kapris | |
0,5 dl | Sesamfrö | |
550 g | Grillad paprika | |
Kryddor och smaksättare | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
0,5 msk | Äppelcidervinäger | |
1 cl | Citronpeppar | |
1 krm | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Flingsalt | |
1 tsk | Dragon - torkad | |
1,5 tsk | Liquid smoke | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Vaniljsocker | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 krm | Salt | |
2,5 msk | Farinsocker | |
2 tsk | Dijonsenap | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
1 tsk | Honung | |
3 dl | Strösocker | |
Frukt och grönt | ||
125 g | Rädisor | |
3 st | Citron - Eko | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Gräslök - färsk | |
125 g | Hallon Färska | |
1 st | Zucchini | |
1 kg | Jordgubbar Färska | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Krispsallat | |
2 st | Rödlök | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
1 st | Persilja - färsk | |
65 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
125 g | Salladslök | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 kg | Potatis Fast | |
Ost och mejeri | ||
5 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2,5 dl | Mjölk | |
25 g | Jäst Original Färsk | |
200 g | Smör | |
10 st | Ägg | |
300 g | Fetaost | |
Kött och fisk | ||
1 kg | Färsk laxfilé | |
900 g | Kycklinglårfile Färsk |
Dagen innan: Tillaga rostad paprikakräm enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.
Tillaga fetaostkräm enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.
Tillaga hummus enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.
Tillaga dragonmajonnäs enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.
Tillaga citronaioli enligt receptet. Plasta väl och förvara i kylen.
Tillaga ostpajen enligt receptet. Förvara i kylen. Servera kall eller lätt värmd till buffébordet.
Koka potatis till potatissalladen och förvara i kylen.
Lägg kycklingen i marinad. Plasta väl och förvara i kylen.
Baka tårtbottnarna enligt receptet. Plasta väl och förvara i rumstemperatur.
Baka foccaian enligt receptet. Plasta väl och förvara i rumstemperatur.
På själva festdagen: Tillaga kycklingspett enligt receptet och ta fram dragonmajonnäsen.
Tillaga rökiga laxkuber enligt receptet och ta fram citronaioli.
Tillaga fransk potatissallad enligt receptet.
Tillaga krispig bönsallad enligt receptet.
Montera ihop gräddtårtan enligt receptet.
Duka upp en härlig sommarbuffé och njut av riktigt god mat.
Bild:
Nurlan Emir
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Citronpeppar 55g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana