Gå vidare till huvudinnehåll
Smördegstart med primörer
Mari Bergman

Smördegstart med primörer

20 minEnkelt
180,25 kr
10 portioner 15,75 kr per portion
Lättlagat tilltugg på smördeg som toppas med smetana, citron, rädisa och sugarsnaps. Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,17

100 gRiven Västerbottensost
2 krmFlingsalt
1 stCitron - Eko
250 gSmördeg
20 gKrasse
2 dlSmetana
125 gRädisor
1 krmSvartpeppar
150 gSugarsnaps
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Lägg smördegen med tillhörande smörpapper på en ugnsplåt.

3

Bred smetana över smördegen men lämna kanterna fria. Strö över Västerbottensost och krydda med en nypa flingsalt och svartpeppar.

4

Grädda tarten mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och puffar upp sig, ca 10-15 min.

5

Skölj och skiva rädisorna och skölj och dela sugarsnapsen på längden.

6

Dekorera den gräddade smördegstarten med rädisor och sugarsnaps. Toppa med rivet citronskal och krasse. Skär upp i bitar och servera.

Bild:

Roland Persson