Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Blomkålsteriyaki | ||
| 2 tsk | Honung Flytande | |
| 3 msk | Japansk soja | |
| 1 tsk | Majsstärkelse | |
| 2 msk | Risvinäger | |
| 0,25 tsk | Salt | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| Tillbehör | ||
| 250 g | Edamamebönor | |
| 2 st | Avokado | |
| 1 msk | Sesamfrö | |
| 1 st | Lime | |
| 40 g | Salladslök | |
| 400 g | Fullkornsris | |
| 250 g | Rödkål Färsk | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödkålen tunt och lägg i en skål. Tillsätt rivet skal från en lime och saft från en halv lime. Blanda om ordentligt. Skär den andra limehalvan i klyftor. Strimla salladslöken och lägg i en skål.
Blomkålsteriyaki: Skär blomkålen i små buketter. Koka upp vatten och koka blomkålen i 1 min. Sila av vattnet och spola blomkålen kall. Blanda majsstärkelse och salt i en bunke och vänd runt blomkålen.
Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda med soja, risvinäger, honung och majsstärkelse i en skål.
Hetta upp olja i en stekpanna så den blir rykande varm. Stek blomkålen gyllene runt om. Tillsätt marinaden och låt den koka in i blomkålen. Rör om och sänk värmen.
Fördela ris, rödkål, sojabönor och teriyakiblomkålen i skålar. Toppa med skivad avokado, salladslök, limeklyfta och sesamfrön. Ät och njut!
Näringsvärde: 610 kcal, 20 g protein, 21 g fett, 77 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

109,90 kr /l

139,75 kr /kg

38,95 kr

79,80 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

36,95 kr

52,66 kr /kg

95,60 kr /kg

58,25 kr /kg

59,90 kr /kg

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

57,38 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

40,56 kr /l