Asiatisk sallad med sojabönor och grillad tofu
Mari Bergman

Asiatisk sallad med sojabönor och grillad tofu

30 minEnkelt
445,35 kr
4 portioner34,52 kr per portion
Härlig vegetarisk sallad med asiatiska smaker. Chili, lime, ingefära och koriander tillsammans med glasnudlar och stekt tofu är en fantastisk kombination. Rädisor, blomkål och sojabönor tillför en trevlig krispighet. (Tastelines vegokasse v29 2016)

Sallad
0,5 stSalladskål
100 gGlasnudlar
0,5 stGurka
250 gEdamamebönor
0,5 stBlomkål Färsk
100 gRädisor
200 gTofu
1 mskRapsolja
2 mskSesamfrö Skalat
Dressing
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSalt Fint
2 mskHonung Flytande
2 mskJapansk soja
1 stLime
2 mskRapsolja
2 mskFärsk ingefära
1 stChilipeppar Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sallad: Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.

2

Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och grovstrimla salladskålen.

3

Lägg alla salladsingredienser i en stor skål och tillsätt tinade sojabönor och glasnudlar.

4

Dressing: Skala och riv vitlök, ingefära och ska från 1 lime. Skölj och finhacka chili och koriander. Blanda ihop med saft från 1 lime, honung, soja och olja. Tillsätt dressingen till salladen och blanda om ordentligt. Smaka av med ev lite mer salt.

5

Sallad: Skär tofun i skivor och salta lite lätt. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller grillpanna och stek tofun på båda sidor.

Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med tofuskivor och strö över sesamfrön.

Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Susanna Livijn Wexell