Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 st | Salladskål | |
100 g | Glasnudlar | |
0,5 st | Gurka | |
250 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Blomkål Färsk | |
100 g | Rädisor | |
200 g | Tofu | |
1 msk | Rapsolja | |
2 msk | Sesamfrö Skalat | |
Dressing | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
1 st | Lime | |
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Chilipeppar Färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Sallad: Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i halvmånar. Skölj och dela blomkålen i små buketter. Skölj och skiva rädisorna. Skölj och grovstrimla salladskålen.
Lägg alla salladsingredienser i en stor skål och tillsätt tinade sojabönor och glasnudlar.
Dressing: Skala och riv vitlök, ingefära och ska från 1 lime. Skölj och finhacka chili och koriander. Blanda ihop med saft från 1 lime, honung, soja och olja. Tillsätt dressingen till salladen och blanda om ordentligt. Smaka av med ev lite mer salt.
Sallad: Skär tofun i skivor och salta lite lätt. Hetta upp lite olja i en stekpanna eller grillpanna och stek tofun på båda sidor.
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med tofuskivor och strö över sesamfrön.
Näringsvärde: 357 kcal, 14 g protein, 15 g fett, 39 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel