Asiatiska vegobullar i teriyakisås
Mari Bergman

Asiatiska vegobullar i teriyakisås

40 minEnkelt
319,50 kr
4 portioner43,41 kr per portion
Smakrika vegobullar i god teriyakisås som serveras med ris, krispiga grönsaker och koriander. Tips! Tina gärna den formbara sojafärsen i kylen över natten.

Tillbehör
125 gRaw slaw
250 gBroccoli Färsk
1 stKoriander - färsk
400 gJasminris
2 tskRapsolja
1 stLime
1 krmSalt Fint
Asiatiska vegobullar
1 dlVatten
1 mskJapansk soja
1 mskRapsolja
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
0,25 tskSalt Fint
1 stGrönsaksbuljong
1 stChilipeppar Röd
3 dlTeriyakisås
600 gSojafärs
1 mskSesamfrö
2 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Asiatiska vegobullar: Lägg den tinade färsen i en bunke. Finhacka chilin. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda färsen med chili, vitlök, ingefära, soja, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar. Forma bullar med vattensköljda händer.

3

Hetta upp en stekpanna med olja och stek vegobullarna runt om så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt teriyakisås och vatten och låt bullarna puttra i såsen på svag värme i 5-7 min.

4

Tillbehör: Koka upp vatten i en kastrull. Skär broccolin i mindre buketter. Koka broccolin ca 1 min. Sila av vattnet och spola broccolin i kallt vatten.

5

Blanda broccolin med raw slaw och finhackad koriander i en skål. Tillsätt rivet limeskal, saften från ½ lime och olja. Smaka av salladen med lite salt.

6

Lägg upp vegobullarna med såsen på tallrikar. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris och sallad.

Näringsvärde: 655 kcal, 37 g protein, 18 g fett, 79 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir