Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 st | Ägg | |
1 msk | Rapsolja | |
4 tsk | Sriracha | |
1 st | Böngroddar | |
4 dl | Jasminris | |
Inlagd gurka | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Salladslök | |
1 msk | Ättika | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Vatten | |
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 msk | Strösocker | |
Kimchi | ||
2 msk | Honung Flytande | |
1 st | Lime | |
0,5 dl | Rapsolja | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Salladskål | |
Tofu | ||
1 tsk | Chilipeppar Röd | |
1 tsk | Honung | |
20 g | Purjolök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
200 g | Tofu | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Japansk soja | |
Algsallad | ||
0,5 st | Salladslök | |
15 g | Alger | |
1 msk | Sesamolja | |
1 msk | Japansk soja | |
2 msk | Sesamfrö |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Algsallad: Blötlägg algerna ca 5 minuter. Skölj och finstrimla salladslöken. Låt algerna rinna av och blanda med salladslök, soja, sesamolja och strö över sesamfrön.
Kimchi: Skölj och strimla salladskålen. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära. Blanda ihop i en stor skål och tillsätt honung, rapsolja, limesaft, vinäger och salt. Massera kålen ordentligt med händerna och låt stå till servering.
Inlagd gurka: Blanda ihop ättika, socker, salt och vatten i en stor skål. Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga och skär den i halvmånar. Skölj och finstrimla salladslöken och blanda ihop med ättikslagen. Finhacka och tillsätt chili.
Tofu: Skär tofun i mindre bitar. Skölj och finhacka purjolök, vitlök och chili. Hetta upp en stekpanna med sesamolja och rapsolja och fräs alltsammans tills tofun fått en fin gyllenbrun färg. Tillsätt soja och honung och blanda om. Sänk värmen.
Tillbehör: Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek 4 ägg. Skölj böngroddarna och lägg upp i en skål.
Ta fram 4 stora lite djupare tallrikar och lägg upp ris, tofu, algsallad, gurka, groddar och kimchi var för sig på tallriken. Servera med Srirachasås. Ät och njut med pinnar om du vill.
Näringsvärde: Kcal: 508, Protein: 30 g, Fett: 19 g, Kolhydrater: 50 g.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko