Karamelliserad tofu med limeris
Mari Bergman

Karamelliserad tofu med limeris

30 minEnkelt
230,60 kr
4 portioner23,08 kr per portion
Ljuvlig tofu med smak av ingefära, koriander och chili som serveras med limeris och asiatisk coleslaw. Fräscht och lättlagat. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Limeris
1 stLime
2 dlBasmatiris
0,25 stKoriander - färsk
Asiatisk coleslaw
60 gGrönkål
1 stLime
2 krmChiliflakes
500 gRödkål
2 krmFlingsalt
1 tskFärsk ingefära
2 mskRapsolja
Karamelliserad tofu
0,5 tskChiliflakes
400 gTofu
3 mskRisvinäger
0,25 stKoriander - färsk
2 tskHonung Flytande
3 mskJapansk soja
1 mskFärsk ingefära
1 mskRapsolja
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Limeris: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Karamelliserad tofu: Tärna tofun.

3

Skala och riv ingefära och vitlök. Finhacka koriander. Blanda med olja, soja, risvinäger, honung och chiliflakes i en skål.

4

Asiatisk coleslaw: Strimla rödkålen och blanda med grönkål i en skål.

5

Skala och riv ingefära. Tillsätt ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, chiliflakes och salt. Blanda om ordentligt och ställ åt sidan till servering.

6

Karamelliserad tofu: Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme så att den får en krispig yta runt om.

7

Tillsätt såsen i pannan och fräs ihop på hög värme under omrörning så att tofun karamelliseras. Stäng av värmen.

8

Limeris: Tillsätt rivet limeskal, limesaft och finhackad koriander i riset.

9

Servera tofun med limeris och asiatisk coleslaw. Ät och njut!

Näringsvärde: 488 kcal, 17 g protein, 20 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir