Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
1 krm | Salt | |
4 msk | Rapsolja | |
1 st | Lime | |
1 st | Mynta - färsk | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Sesamolja | |
Tillbehör | ||
250 g | Tzaybitar | |
1 msk | Rapsolja | |
Nudlar | ||
250 g | Edamamebönor | |
0,5 st | Purjolök | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
250 g | Nudlar | |
1 st | Rättika |
Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan kalla så att de inte klibbar ihop.
Skala och hyvla långa remsor av rättikan med hjälp av en osthyvel. Skölj och dela purjolöken i två delar så att du får ca 5 cm långa bitar. Strimla sedan purjolöksbitarna på längden. Skölj och finhacka chilin. Blanda grönsakerna med chili, nudlar och sojabönor i en stor skål.
Dressing: Riv myntablad. Skala och riv ingefära och skölj och riv skalet av limen. Mixa samman i en blender med saft från en lime, rapsolja, sesamolja, honung, salt och peppar till en slät grön dressing. Häll dressingen över nudelsalladen och blanda om ordentligt. Låt den stå och dra medan du steker dina tzayspett.
Tillbehör: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek spetten ca 2-3 min på varje sida. Servera till din lime- och myntadressade nudelsallad.
Näringsvärde: 637 kcal, 16 g protein, 30 g fett, 74 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Happy Soy Skewers Fryst Tzay