Gå vidare till huvudinnehåll
Poké Bowl
Mari Bergman

Poké Bowl

30 minEnkelt
688,25 kr
4 portioner 91,83 kr per portion
Poké Bowl

Lax
1 mskSesamolja
2 tskFärsk ingefära
1 mskRapsolja
360 gSashimilax
2 tskSesamfrö
0,5 stChilipeppar Färsk
1 mskHonung Flytande
1 stLime
2 mskJapansk soja
Limepicklad rödkål
2 krmSalt
250 gRödkål Färsk
1 mskHonung Flytande
1 stLime
1 mskVatten
Övriga tillbehör
200 gMango Fryst
10 gAlger
200 gEdamamebönor
2 stAvokado
50 gSalladslök
50 gCashewnötter Naturella
4 dlJasminris
0,5 tskFlingsalt
0,25 dlKoriander - färsk
2 krmChiliflakes
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.

Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.

Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.

Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.

Bild:

Sanna Livijn Wexell