Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
1 msk | Sesamolja | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
1 msk | Rapsolja | |
360 g | Sashimilax | |
2 tsk | Sesamfrö | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 st | Lime | |
2 msk | Japansk soja | |
Limepicklad rödkål | ||
2 krm | Salt | |
250 g | Rödkål Färsk | |
1 msk | Honung Flytande | |
1 st | Lime | |
1 msk | Vatten | |
Övriga tillbehör | ||
200 g | Mango Fryst | |
10 g | Alger | |
200 g | Edamamebönor | |
2 st | Avokado | |
50 g | Salladslök | |
50 g | Cashewnötter Naturella | |
4 dl | Jasminris | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,25 dl | Koriander - färsk | |
2 krm | Chiliflakes |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Tärna laxen. Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.
Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.
Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.
Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado. Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria