Gå vidare till huvudinnehåll
Kolja i kokossås med blomkålsris
Mari Bergman

Kolja i kokossås med blomkålsris

30 minEnkelt
320,45 kr
4 portioner 51,36 kr per portion
Krämig fiskrätt med len kokossås, lime och röd curry. Blomkålsris är ett perfekt alternativ till ris eller pasta och är både gott och nyttigt.
Ingredienser
Kolja i kokossås
2 mskRöd Currypasta
1 krmSvartpeppar Malen
600 gKoljafile
1 tskSalt
1 tskHonung Flytande
400 mlKokosmjölk
1 stLime
Blomkålsris
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskFärsk ingefära
1 krmSalt
1 stRöd Paprika
0,5 mskRapsolja
1 stGul lök
1 stLime
1 stBlomkål Färsk
0,5 stChilipeppar Röd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Blomkålsris: Skölj och finhacka blomkål. Skölj och tärna paprika smått och skala och finhacka lök. Skala och riv ingefära samt skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar.

3

Kolja i kokossås: Salta och peppra koljafiléerna lite lätt och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk med currypasta, saft från en lime, honung och salt och häll över fisken. Sätt in i ugnen ca 10 min.

4

Blomkålsris: Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek blomkål, paprika, lök, ingefära och chili i ca 7-10 min tills blomkålen har blivit mjuk och fått lite färg.

5

Skölj limen och riv skalet över blomkålsriset. Pressa över saften och smaka av med salt och peppar.

Servera blomkålsriset tillsammans med kolja i kokossås.

Näringsvärde: 440 kcal, 50 g protein, 11 g fett, 32 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell