Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt Fint | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
150 g | Minimajs | |
200 g | Vanliga morötter | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
3 dl | Basmatiris | |
Kolja i kokossås | ||
1 st | Lime | |
0,5 msk | Fiskbuljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Koljafile | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Salt Fint | |
400 ml | Kokosmjölk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skala morötterna och skölj minimajsen. Tärna grönsakerna smått.
Kolja i kokossås: Salta och peppra koljafiléerna lite lätt efter smak och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop kokosmjölk, fiskbuljong, limesaft, honung och salt efter smak och häll över fisken. Sätt in i ugnen i ca 10 min.
Tillbehör: Hetta upp olja i en stekpanna och stek morötter och minimajs tills grönsakerna har blivit mjuka och fått lite färg.
Blanda det färdigkokta riset med grönsakerna och smaka av med salt och peppar.
Servera grönsaksriset tillsammans med kolja i kokossås och finhackad basilika.
Näringsvärde: 681 kcal, 37 g protein, 29 g fett, 65 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel