Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska kycklingbollar i kokossås
Mari Bergman

Asiatiska kycklingbollar i kokossås

30 minEnkelt
707,05 kr
4 portioner 118,33 kr per portion
Goda kycklingbullar med lite sting och en sås gjord på kokosmjölk. (Tastelines matkasse v8 2014)

Tillbehör
3 dlJasminris
250 gEdamamebönor
0,5 mskFärsk ingefära
1 krmFlingsalt
2 mskOlivolja
Kycklingbollar
1 stÄgg
3 krmSvartpeppar Malen
1 dlPurjolök
1 stLime
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskFärsk ingefära
500 gKycklingfärs
2 mskRapsolja
1 tskChilipeppar Röd
1 tskSalt
0,5 dlStröbröd
Sås
0,5 mskFisksås - Asiatisk
400 gKokosmjölk
1 mskJapansk soja
1 mskHonung Flytande
0,5 mskGrön Currypasta
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklingbollar: Skölj och finhacka en bit purjolök så att du får ca 1 dl. Skölj och finhacka urkärnad chili och skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn.

3

Blanda färsen tillsammans med lök, chili, ingefära, ägg, limesaft, salt och svartpeppar och ströbröd. Forma stora bollar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.

4

Hetta upp en panna med lite olja och stek bollarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja, fisksås och honung. Koka ihop i 5 min.

5

Tillbehör: Skala och finriv en bit ingefära så att du får ca ½ msk. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs sojabönorna tillsammans med ingefäran på medelhög värme ca 2 minuter. Strö över lite flingsalt och lägg upp i en skål.

Servera kycklingbollarna tillsammans med ris och ingefärsstekta sojabönor.

Näringsvärde: Kcal: 681 Fett: 36 g Protein: 37 g Kolhydrater: 37 g

Bild:

Linnea Swärd