Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris | |
1 st | Lime | |
Gryta | ||
2 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
70 g | Färsk bladspenat | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 msk | Japansk soja | |
1 msk | Honung Flytande | |
500 g | Kycklingfärs | |
1 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Purjolök | |
400 g | Kokosmjölk |
Koka ris enligt anvisning på paketet.
Gryta: Finstrimla och skölj purjolöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chilipepparn.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök, ingefära och chili hastigt, tillsätt kycklingfärsen och låt den bli helt genomstekt. Tillsätt fisksås, soja, honung och kokosmjölk och låt de puttra ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sköljd spenat.
Servera grytan med ris och limeklyftor.
Näringsvärde: Kcal: 606 Fett: 28 g Protein: 35 g Kolhydrater: 51 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
2 Kokosmjölk 250ml Santa Maria