Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
Thairäkor | ||
1 tsk | Honung | |
200 ml | Kokosmjölk | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
250 g | Vitkål | |
380 g | Krossade Tomater | |
170 g | Räkor i Lake | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 tsk | Röd Currypasta | |
2 tsk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Gul lök |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Thairäkor: Skala och klyfta gul lök, skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och skär vitkålen i mindre bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, vitlök och ingefära tillsammans med currypasta under omrörning i en minut. Tillsätt vitkålen och fräs ytterligare en minut.
Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, fisksås och honung och låt det puttra ihop i 5 minuter.
Sila av vattnet från räkorna och tillsätt räkorna till såsen. Låt räkorna bli varma men de får inte koka. Smaka av med salt och peppar och strö över hackad koriander. Servera med ris.
Näringsvärde: 496 kcal, 25 g protein, 18 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria