Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Soppa | ||
1 st | Lime | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
60 g | Salladslök | |
1 st | Blomkål Färsk | |
2 msk | Currypasta | |
300 g | Morötter | |
2 msk | Grönsaksbuljong | |
6 dl | Vatten | |
400 ml | Kokosmjölk | |
1 krm | Salt | |
Topping | ||
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Jordnötter Rostade/Saltade |
Soppa: Skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Lägg 4 buketter åt sidan till toppingen.
Skala och skär morötter i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och skiva salladslöken (spara 4 msk till toppingen).
Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner alla grönsaker och låt steka någon minut. Strö på lite salt och peppar. Tillsätt vatten och buljong. Häll i kokosmjölk och tillsätt 2-3 msk curry pasta, honung och pressad limesaft. Låt koka i ca 10 minuter.
Topping: Stek blomkålsbuketterna i lite olja. Finhacka koriander och skölj och strimla chilipeppar.
Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Späd ev med mer vatten och smaka av soppan med salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa med blomkål, jordnötter, salladslök, koriander och chili.
Näringsvärde: 532 kcal. 10 g protein, 42 g fett, 25 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Jordnötter Salta 275g Estrella