Tinas kyckling med morotscurry och kikärtor
Tina Nordström

Tinas kyckling med morotscurry och kikärtor

30 minEnkelt
308,95 kr
4 portioner43,17 kr per portion
Frisk och smakrik morotscurry med kyckling som vår gästkock Tina Nordström har trollat fram. En mättande gryta som innehåller både kålrabbi, morötter och kikärtor. Toppa med färsk mynta och njut!

Curry
1 krmSalt Fint
2 stGul lök
3 mskRöd Currypasta
2 stKålrabbi
400 mlKokosmjölk
2 stLime
2 mskFisksås - Asiatisk
0,5 stChilipeppar Röd
1 stMynta - färsk
1 mskRapsolja
380 gKikärtor Kokta
200 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
Kyckling
1 krmSalt Fint
650 gFärsk kycklingfilé
1 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt.

2

Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter.

3

Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten efter smak. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida.

4

Curry: Smaksätt currygrytan med saft och rivet skal från två lime, fisksås, salt och peppar efter smak samt rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling.

Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.

Bild:

Maddzan Lindblad