Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Curry | ||
1 krm | Salt | |
2 st | Gul lök | |
3 msk | Röd Currypasta | |
2 st | Kålrabbi | |
400 ml | Kokosmjölk | |
2 st | Lime | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Mynta - färsk | |
1 msk | Rapsolja | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
650 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör |
Curry: Skala morötter, kålrabbi och lök och skär i stora tärningar. Kärna ur chilin och skiva tunt.
Fräs lök, chili och grönsaker i olja i en gryta. Tillsätt currypastan, kikärtor och kokosmjölk och låt småkoka i 10-15 minuter.
Kyckling: Salta och peppra kycklingbrösten efter smak. Stek i rapsolja och smör ca 3-4 minuter på varje sida.
Curry: Smaksätt currygrytan med saft och rivet skal från två lime, fisksås, salt och peppar efter smak samt rikligt med färsk mynta. Servera tillsammans med skivad kyckling.
Näringsvärde: 656 kcal, 46 g protein, 37 g fett, 31 g kolhydrater.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla