Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska fiskpaket
Mari Bergman

Asiatiska fiskpaket

45 minMedel
340,15 kr
2 portioner 67,62 kr per portion
En fräsch och välsmakande torskrätt. Här har vi tillagat fisken i ett knyte, med härliga smaksättare som citrongräs, currypasta och ingefära. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Tillbehör
1 dlJasminris
Fiskpaket
1 stLime
125 gBroccoli Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
150 mlKokosmjölk
1 stAluminiumfolie
0,5 stKoriander - färsk
1 mskJapansk soja
4 krmSalt
1 mskFärsk ingefära
75 gHaricot Verts Färsk
1 mskGrön Currypasta
25 gCitrongräs Färsk, (1 st)
300 gTorskfilé
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fiskpaket: Skär torskfilén i två portionsbitar och krydda med salt.

3

Skär broccolin i mindre buketter. Skär bort ändarna på haricots vertsen.

4

Banka lite lätt på citrongräset och dela det i två delar.

5

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop ingefära, vitlök, currypasta, soja, kokosmjölk och limesaft i en bunke.

6

Gör två stycken folieark och lägg ut på köksbänken. Fördela haricots verts och broccolibuketter i botten av varje ark. Lägg på en torskbit och en bit citrongräs.

7

Vik upp kanterna på paketen och fördela kokosmjölksblandningen i fiskpaketen. Förslut paketen och lägg dem på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

8

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet. Ta ut fiskpaketen ur ugnen och öppna upp dem försiktigt.

9

Strö finhackad koriander över fisken och servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 491 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 41 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir