Röd currygryta med limemarinerad torsk
Mari Bergman

Röd currygryta med limemarinerad torsk

20 minEnkelt
253,70 kr
2 portioner47,74 kr per portion
Snabblagad och smakrik currygryta med torsk och lime. En perfekt rätt att laga när tiden är knapp i köket. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Limemarinerad torsk
300 gTorskfilé
4 krmSalt Fint
1 stLime
Tillbehör
1 dlJasminris
Röd currygryta
0,5 stKoriander - färsk
1,5 mskRöd Currypasta
1 stVitlök Vanlig
200 mlKokosgrädde
0,5 mskRapsolja
0,3 stZucchini
0,5 dlVatten
1 krmSalt Fint
0,75 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Limemarinerad torsk: Skär torsken i kuber och lägg dem på en tallrik. Salta och pressa över limesaft.

3

Röd currygryta: Skala och riv vitlök. Tärna zucchinin. Hetta upp olja och fräs samman vitlök och zucchini med currypasta.

4

Tillsätt kokosgrädde, vatten och soja och låt allt sjuda upp. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt de sjuda sakta i ca 3-4 min. Smaka av grytan med salt.

5

Strö över rikligt med koriander och servera grytan med ris.

Näringsvärde: 492 kcal, 31 g protein, 25 g fett, 31 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir