Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Falafel | ||
| 1 st | Ägg | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Chilipulver | |
| 1 tsk | Lime | |
| 0,5 msk | Koriander - torkad | |
| 1 msk | Spiskummin | |
| 1 msk | Frysta provencalska örter | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 800 g | Kikärtor | |
| Sås | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Honung | |
| 1 msk | Frysta provencalska örter | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,5 st | Lime | |
| 2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Röd Paprika | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 320 g | Tortilla Wrap | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Sila av kikärterna och spola dem under kallt vatten. Lägg kikärter skalade vitlöksklyftor, örter, ägg, spiskummin, chilipulver, koriander, limesaft, salt och olja i en matberedare och mixa till en slät massa. Forma 16 små falafelbollar med vattensköljda händer och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Sås: Blanda ihop yoghurten med örter, limesaft, honung, salt och peppar efter smak. Ställ kallt till servering.
Tillbehör: Skölj sallad, paprika och gurka. Strimla salladen och skär paprika och gurka i stavar.
Fyll tortillabröden med sallad, grönsaksstavar, falafel och örtsås. Vik ihop och ät.
Näringsvärde: Kcal: 621 Fett: 19 g Protein: 25 g Kolhydrater: 77 g
Bild:
Linnea Swärd

4,20 kr /st

52,66 kr /kg

1 Örtkryddor Provencale Frysta
341,43 kr /kg

50,00 kr /kg

49,90 kr /kg

61,67 kr /kg

27,90 kr /kg

62,78 kr /kg

49,84 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

31,95 kr

27,95 kr

30,50 kr

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg

34,50 kr