Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Guacamole | ||
0,25 st | Koriander - färsk | |
0,5 klyfta | Vitlök Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
1 st | Lime | |
1 st | Avokado | |
Salsa | ||
250 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Chilipeppar & -pulver | |
2 krm | Salt | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
700 g | Kycklinglårfile Färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Spiskummin | |
1,5 tsk | Paprikakrydda | |
1,5 st | Lime | |
1 tsk | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
100 g | Riven Ost | |
360 g | Tortilla Wrap | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 100 grader. Kyckling: Skala löken och tvätta paprikan. Skär lök, paprika och kycklingfiléerna i strimlor. Lägg allt i en stor bunke och pressa över limesaft och tillsätt olivoljan. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt marinera ca 5 min.
Salsa: Mixa eller finhacka tomaterna och blanda med limesaft, honung, chilipulver, korianderblad, salt och peppar.
Guacamole: Mixa avokadon med hjälp av en stavmixer tillsammans med limesaft, pressad vitlök, korianderblad, salt och peppar.
Kyckling: Stek kyckling och grönsaker i en het panna i lite olivolja tills kycklingen är helt genomstekt.
Värm bröden någon minut i ugnen. Servera kycklingen i tortillabröd med salsa, guacamole, yoghurt och riven ost.
Näringsvärde: 714 KCAL 52 G PROTEIN 35 G FETT 45 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Paprikapulver 37g Santa Maria