Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken fajitas med salsa och guacamole

Chicken fajitas med salsa och guacamole

30 minEnkelt
344,45 kr
4 portioner 54,53 kr per portion
Mexikansk kycklingfajitas med hemgjorda tillbehör som salsasås och guacamole som passar till helgmyset.

Guacamole
0,25 stKoriander - färsk
0,5 klyftaVitlök Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
2 krmSalt
1 stLime
1 stAvokado
Salsa
250 gKörsbärstomater
1 krmChilipeppar & -pulver
2 krmSalt
0,5 stKoriander - färsk
0,5 stLime
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung Flytande
700 gKycklinglårfile Färsk
1 stRöd Paprika
1 stRödlök
1 krmSpiskummin
1,5 tskPaprikakrydda
1,5 stLime
1 tskSalt
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
100 gRiven Ost
360 gTortilla Wrap
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader. Kyckling: Skala löken och tvätta paprikan. Skär lök, paprika och kycklingfiléerna i strimlor. Lägg allt i en stor bunke och pressa över limesaft och tillsätt olivoljan. Krydda med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och låt marinera ca 5 min.

2

Salsa: Mixa eller finhacka tomaterna och blanda med limesaft, honung, chilipulver, korianderblad, salt och peppar.

3

Guacamole: Mixa avokadon med hjälp av en stavmixer tillsammans med limesaft, pressad vitlök, korianderblad, salt och peppar.

4

Kyckling: Stek kyckling och grönsaker i en het panna i lite olivolja tills kycklingen är helt genomstekt.

5

Värm bröden någon minut i ugnen. Servera kycklingen i tortillabröd med salsa, guacamole, yoghurt och riven ost.

Näringsvärde: 714 KCAL 52 G PROTEIN 35 G FETT 45 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd