Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Lax | ||
0,5 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 msk | Salt | |
1 msk | Strösocker | |
0,5 msk | Chiliflakes | |
500 g | Laxfilé | |
1 msk | Smör | |
Tillbehör | ||
336 g | Tortilla | |
100 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
50 g | Salladsmix | |
Salsa | ||
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Rödlök | |
1 tsk | Honung | |
1 st | Avokado | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
225 g | Mango Fryst | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 st | Lime |
Salsa:Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.
Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt saften från en halv lime, chiliflakes, honung och salt.
Lax:Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.
Tillbehör:Skölj salladen och lägg upp yoghurten i en liten skål.
Fyll tortillabröden med sallad, salsa och lax och toppa med lite yoghurt. Vik ihop och njut.
Näringsvärde: Kcal: 483, Fett: 31 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 20 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill