Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingtortilla med korianderdipp
Mari Bergman

Kycklingtortilla med korianderdipp

40 minEnkelt
331,50 kr
4 portioner 49,28 kr per portion
Härliga kycklingtortilla som serveras med en dipp gjord på gröna ärtor, avokado och koriander. En rätt som kommer uppskattas av både stora och små.

Korianderdipp
2 krmChiliflakes
1 tskHonung Flytande
2 mskOlivolja
1 stAvokado
1 stLime
125 gGröna Ärtor Frysta
0,5 tskSalt
0,5 stKoriander - färsk
Tortilla
380 gKidneybönor
550 gKyckling Tärnad
320 gTortilla
75 gRiven Ost
0,5 dlVatten
1 mskOlivolja
1 tskSalt
1 klyftaVitlök Vanlig
1 mskSpiskummin
1 mskPaprikakrydda
115 gTacosås
Tillbehör
115 gTacosås
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stHuvudsallat
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Tortilla: Tärna kycklingen och fräs den i olja så att den får fin färg runt om. Skala och riv vitlök. Tillsätt vitlök, spiskummin, paprikapulver och salt till kycklingen. Stek ytterligare i 1 min.

3

Tillsätt avrunna bönor, tacosås och vatten till kycklingen och låt puttra på svag värme i 5 min. Tillsätt riven ost och blanda om.

4

Ta fram en ugnsform och smörj med olja.

5

Fördela kycklingblandningen på 8 tortillabröd. Rulla ihop och lägg tortillabröden med skarven nedåt i formen. Strö över resten av den rivna osten och gratinera i ugn i ca 15 min.

6

Korianderdipp: Mixa samman tinade ärtor, avokadokött, olivolja, rivet limeskal, limesaft, salt, chiliflakes, honung och koriander i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer till en slät dipp.

7

Tillbehör: Strimla salladen och tärna gurkan smått.

Lägg upp strimlad sallad och gurka på tallrikar och lägg gratinerade tortilla över. Ringla över tacosås och yoghurt och servera korianderdippen vid sidan av.

Näringsvärde: 839 kcal, 58 g protein, 36 g fett, 63 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir