Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kycklingfajitas | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Röd Paprika | |
290 g | Majskorn | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
Guacamole | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 st | Lime | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Avokado | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Krispsallat | |
320 g | Tortilla Wrap | |
1 st | Tacosås |
Kycklingfajitas: Skölj paprika och skala och finhacka vitlök. Skär paprika och kyckling i strimlor. Sila av majsen.
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingstrimlorna tillsammans med kryddorna. Tillsätt grönsakerna och fräs 2-3 min. Häll i honung och salta och peppra efter smak.
Guacamole: Mosa ihop avokado med olja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och dra loss bladen. Servera kycklingfajitas i bröd med guacamole, sallad och tacosås.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 710 kcal. 43 g protein, 29 g fett, 66 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1