Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kål | ||
1 tsk | Salt | |
1 st | Lime | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 msk | Vatten | |
1 tsk | Honung Flytande | |
250 g | Vitkål | |
Bönröra | ||
295 g | Krossade Tomater | |
1 tsk | Torkad oregano | |
2 krm | Chiliflakes | |
800 g | Kidneybönor | |
1 st | Rödlök | |
0,5 tsk | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Spiskummin | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
Guacamole | ||
2 st | Avokado | |
1 st | Lime | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
1 st | Paprika | |
1 st | Krispsallat | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Tacoskal Tubs |
Kål: Skölj och strimla kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med rivet limeskal- och saft, honung, salt, vatten och vinäger. Massera kålen med händerna ordentligt och låt stå till servering.
Bönröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en varm panna. Tillsätt avrunna bönor, chiliflakes, spiskummin, paprikapulver, oregano, salt och peppar. Fräs ihop och tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra ihop 5 min.
Guacamole: Mosa ihop avokadoköttet med rivet limeskal- och saft. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och strimla sallad. Skölj och tärna paprika och skölj och grovhacka koriandern. Fyll dina taco tubs med sallad, bönröra, paprikatärningar, picklad kål och guacamole. Toppa med lite koriander.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 469 kcal, 17 g protein, 16 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1