Vegetariska quesadillas med guacamole
Mari Bergman

Vegetariska quesadillas med guacamole

30 minEnkelt
236,05 kr
4 portioner28,26 kr per portion
Fördela fyra olika fyllningar på ett tortillabröd och vik ihop till en quesadilla på det berömda TikTok-sättet. Servera den stekta quesadillan med guacamole, sallad och en klick crème fraiche.

Tillbehör
100 gRomansallat
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stLime
Guacamole
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
0,5 stLime
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 stAvokado
Quesadilla
1,5 tskTorkad oregano
0,25 tskStrösocker
150 gRiven Ost
1 mskOlivolja
1 tskSpiskummin
125 gKörsbärstomater
200 gMorötter
320 gTortilla Wrap
325 gVegetarisk Färs
1 tskPaprikakrydda
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
230 gTacosås
Instruktioner
1

Guacamole: Mixa ihop avokadokött, skalad vitlöksklyfta, olja, rivet limeskal och limesaft till en guacamole. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp guacamolen i en skål och ställ i kylen till servering.

2

Quesadilla: Skala och riv morötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och färs med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar under omrörning i ca 5 min.

3

Skär cocktailtomaterna i skivor.

4

Skär ett snitt från mitten av varje tortillabröd rakt ner, ut till kanten. Lägg skivade tomater på fjärdedelen längst ner till vänster av tortillabrödet och tacofärs på fjärdedelen högst upp till vänster. Bred tacosås på fjärdedelen högst upp till höger och fördela riven ost på fjärdedelen längst ner till höger.

5

Vik ihop tortillan först från tomaterna upp till färsen, sedan från färsen mot tacosåsen och sedan ihop ner till osten.

6

Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje quesadilla i ca 2-3 min/sida på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.

7

Tillbehör: Strimla salladen, skär limen i klyftor och lägg upp creme fraiche i en skål.

Servera quesadillas med sallad, guacamole, creme fraiche och limeklyftor.

Näringsvärde: 883 kcal, 34 g protein, 55 g fett, 57 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir