Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
100 g | Romansallat | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Lime | |
Guacamole | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Lime | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Avokado | |
Quesadilla | ||
1,5 tsk | Torkad oregano | |
0,25 tsk | Strösocker | |
150 g | Riven Ost | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Spiskummin | |
125 g | Körsbärstomater | |
200 g | Morötter | |
320 g | Tortilla Wrap | |
325 g | Vegetarisk Färs | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Salt | |
230 g | Tacosås |
Guacamole: Mixa ihop avokadokött, skalad vitlöksklyfta, olja, rivet limeskal och limesaft till en guacamole. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp guacamolen i en skål och ställ i kylen till servering.
Quesadilla: Skala och riv morötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och färs med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar under omrörning i ca 5 min.
Skär cocktailtomaterna i skivor.
Skär ett snitt från mitten av varje tortillabröd rakt ner, ut till kanten. Lägg skivade tomater på fjärdedelen längst ner till vänster av tortillabrödet och tacofärs på fjärdedelen högst upp till vänster. Bred tacosås på fjärdedelen högst upp till höger och fördela riven ost på fjärdedelen längst ner till höger.
Vik ihop tortillan först från tomaterna upp till färsen, sedan från färsen mot tacosåsen och sedan ihop ner till osten.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje quesadilla i ca 2-3 min/sida på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.
Tillbehör: Strimla salladen, skär limen i klyftor och lägg upp creme fraiche i en skål.
Servera quesadillas med sallad, guacamole, creme fraiche och limeklyftor.
Näringsvärde: 883 kcal, 34 g protein, 55 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Grovmalen 34g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria