Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
Tillbehör | ||
320 g | Tortilla Wrap | |
0,5 st | Isbergssallat | |
0,5 st | Lime | |
2 dl | Gräddfil | |
Mangosalsa | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
225 g | Mango Fryst | |
0,5 st | Gurka | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Lime |
Mangosalsa: Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked. Skär gurkan i mindre bitar. Dela, kärna ur och tärna avokado. Blanda samman gurka och avokado i en skål och tillsätt den tinade mangon, saft från 0,5 lime, honung och salt.
Kyckling: Krydda kycklingen med spiskummin, paprikapulver, oregano samt salt och peppar efter smak. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3-4 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt kycklingen bli genomstekt i pannan.
Skär kycklingen i skivor.
Tillbehör: Skölj och strimla salladen.
Fyll tortillabröden med sallad, kyckling och mangosalsa. Toppa med en klick gräddfil och pressa över limesaft.
Näringsvärde: 664 kcal, 38 g protein, 21 g fett, 75 g kolhydrater.
Bild:
Susanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill