Gå vidare till huvudinnehåll
Oumph i wrap med tomat- och koriandersalsa
Mari Bergman

Oumph i wrap med tomat- och koriandersalsa

45 minEnkelt
292,30 kr
4 portioner 41,68 kr per portion
Det finns flera spännande vegetariska produkter gjorda på soja, och oumph är en av dem. Perfekt att woka tillsammans med grönsaker och servera till fredagsmyset.

Salsa
1 krmSalt
0,5 stRödlök
1 stRöd Paprika
1 mskRapsolja
0,5 stKoriander - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stLime
2 stKvisttomater
1 tskHonung Flytande
1 tskFärsk ingefära
Avokadoröra
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 stAvokado
1 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 stRomansallat
1 stLime
320 gTortilla Wrap
Oumph
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stBroccoli Färsk
0,5 stKoriander - färsk
1 tskHonung Flytande
280 gVegetariska produkter
2 mskRapsolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
1 krmSalt
1 stRödlök
200 gVitkål
2 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Oumph: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Grovstrimla och skölj vitkål. Skala och klyfta rödlök och skala och riv vitlök och ingefära. Skölj och grovhacka koriander.

2

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs alltsammans med den tinade oumphen så att grönsakerna mjuknar och oumphen får lite färg. Tillsätt soja och honung/agavesirap och smaka av med salt och peppar. Sänk värmen och håll woken varm.

3

Salsa: Skölj och tärna tomat och paprika fint. Skala och finhacka rödlök och skala och riv ingefära. Skölj och finhacka koriandern. Blanda ihop i en skål och tillsätt rivet limeskal och saft, honung/agavesirap och olja. Smaka av med salt och peppar.

4

Avokadoröra: Mixa ihop avokadoköttet med riven vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj salladen och klyfta limen. Lägg upp salladsblad, limeklyftor och tortillabröd på ett fat.

Fyll tortillabröden med salladsblad, oumph, salsa och avokadodipp. Pressa över lite lime, vik ihop, ät och njut!

Näringsvärde: 576 kcal, 25 g protein, 24 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell