Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pulled Oumph | ||
280 g | Vegetarisk Pulled | |
0,5 msk | Rapsolja | |
Tillbehör | ||
100 g | Tortilla - Små | |
100 g | Romansallat | |
Tomatsalsa | ||
2 st | Tomater | |
0,5 st | Lime | |
0,5 msk | Färsk ingefära | |
1 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Rödlök | |
0,75 tsk | Chiliflakes | |
3 krm | Salt Fint | |
Guacamole | ||
1 st | Avokado | |
2 krm | Salt Fint | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Lime | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Yoghurt för Matlagning |
Pulled Oumph: Värm tinad Oumph i olja på låg värme i ca 5-7 min.
Tomatsalsa: Ta ur kärnhuset ur tomaterna och skär paprikan i mindre bitar.
Mixa samman tomat, paprika, riven ingefära, rivet limeskal, limesaft och koriander i en matberedare till en salsa. Skala och finhacka rödlöken och blanda i salsan. Smaka av med chiliflakes och salt och lägg upp salsan i en skål.
Guacamole: Mosa samman avokadoköttet med yoghurt, riven vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i en skål.
Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat.
Hetta upp en grillpanna/stekpanna och grilla varje tortillabröd på båda sidor så att de får en fin grillyta.
Servera Oumphen med sallad, tomatsalsa och guacamole i tortillabröd. Ät och njut!
Näringsvärde: 475 kcal, 26 g protein, 15 g fett, 37 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria