Pulled Oumph med tomatsalsa, guacamole och grillade majstortilla
Mari Bergman

Pulled Oumph med tomatsalsa, guacamole och grillade majstortilla

30 minEnkelt
234,05 kr
2 portioner54,26 kr per portion
En härlig vegetarisk middag med lättlagad Oumph, god salsa på tomater och guacamole. Serveras med glutenfritt majstortillabröd. Tina gärna Oumphen i god tid innan tillagning. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Pulled Oumph
280 gVegetarisk Pulled
0,5 mskRapsolja
Tillbehör
100 gTortilla - Små
100 gRomansallat
Tomatsalsa
2 stTomater
0,5 stLime
0,5 mskFärsk ingefära
1 stKoriander - färsk
0,5 stRöd Paprika
0,5 stRödlök
0,75 tskChiliflakes
3 krmSalt Fint
Guacamole
1 stAvokado
2 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar
0,5 stLime
0,5 klyftaVitlök Vanlig
0,5 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Pulled Oumph: Värm tinad Oumph i olja på låg värme i ca 5-7 min.

2

Tomatsalsa: Ta ur kärnhuset ur tomaterna och skär paprikan i mindre bitar.

3

Mixa samman tomat, paprika, riven ingefära, rivet limeskal, limesaft och koriander i en matberedare till en salsa. Skala och finhacka rödlöken och blanda i salsan. Smaka av med chiliflakes och salt och lägg upp salsan i en skål.

4

Guacamole: Mosa samman avokadoköttet med yoghurt, riven vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i en skål.

5

Tillbehör: Skölj salladsblad och lägg upp på ett fat.

6

Hetta upp en grillpanna/stekpanna och grilla varje tortillabröd på båda sidor så att de får en fin grillyta.

7

Servera Oumphen med sallad, tomatsalsa och guacamole i tortillabröd. Ät och njut!

Näringsvärde: 475 kcal, 26 g protein, 15 g fett, 37 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir