Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Bbq-sås | ||
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 krm | Chiliflakes | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 3 msk | BBQ-sås Original | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Kyckling | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 4 st | Grillpinnar | |
| 550 g | Kyckling Minutfilé | |
| 1 dl | BBQ-sås Original | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Romansallat | |
| 0,5 st | Gurka | |
| Potatis | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 700 g | Potatis Fast | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.
Bbq-sås: Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen i 20 min.
Kyckling: Skär kycklingen i spettvänliga bitar om du inte redan har färdigskivad. Lägg kycklingskivorna/bitarna i en bunke med salt och bbq-sås. Blanda om och marinera i 10 min.
Sallad: Skölj och skär sallad och gurka i bitar och lägg i en skål.
Bbq-sås: Ta ut de rostade grönsakerna. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke. Tillsätt bbq-sås, 1-2 krm chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.
Kyckling: Trä kycklingen på spett. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta.
Servera de grillade kycklingspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.
Näringsvärde: 473 kcal, 35 g protein, 20 g fett, 36 g kolhydrater.
Bild:
Sofia Törnqvist

112,54 kr /kg

56,90 kr /kg

99,80 kr /kg

0,13 kr /st

160,83 kr /kg

105,28 kr /kg

62,78 kr /kg

22,17 kr /kg

217,27 kr /kg

37,95 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

139,80 kr /l


