Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
50 g | Ruccolasallat | |
1 tsk | Lime | |
1 st | Gurka | |
0,5 st | Romansallat | |
100 g | Körsbärstomater | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
kycklingspett | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 dl | Japansk soja | |
20 g | Citrongräs Färsk | |
1 klyfta | Vitlök | |
Handfast | ||
2 dl | Fullkornsbulgur | |
Mangosalsa | ||
1 tsk | Chilipeppar Färsk | |
0,5 st | Rödlök | |
1 dl | Mango Fryst | |
1 msk | Olivolja | |
2 msk | Koriander - färsk | |
1 st | Lime |
Skär kycklingen i kuber. Banka och strimla citrongräset. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop en marinad av soja chili och citrongräs. När du är viktstabil kan du tillsätta whisky för en lite rökig känsla. Låt kycklingen ligga och dra i kylen i minst 30 minuter
Tärna mango och finhacka rödlök och chili. Blanda med rivet skal och saft från limen, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.
Blanda en sallad av riven romansalladsblad, rucola, tärnat äpple, skivad gurka, cocktailtomater och limesaft.
Torka av kycklingbitarna, trä upp dem på blötlagda träspett och grilla. Du kan också göra dem klara i ugn i 200 grader i ca 20 minuter.
Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve mangosalsa och 2 knytnävar sallad.
Handfast: Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve magosalsa och 1 knytnäve sallad samt servera med 1 knytnäve fullkornsbulgur.
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Äpple Golden Delicious Klass1
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill