Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spett | ||
500 g | Kycklingfile | |
1,5 st | Rödlök | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Gul Paprika | |
250 g | Färska champinjoner | |
Tillbehör | ||
2 msk | Sweet Chili | |
250 g | Couscous | |
0,3 st | Persilja - färsk | |
Marinad | ||
1 msk | Färsk ingefära | |
1,5 msk | Honung Flytande | |
3 msk | Olivolja | |
3 msk | Japansk soja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kycklingen i mindre bitar. Skär zucchini i skivor och paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor och dela champinjonerna på mitten eller i 4 delar om de är stora.
Marinad: Blanda samman riven ingefära, soja, honung och rapsolja. Gillar du vitlök kan du pressa i en klyfta. Blanda marinaden tillsammans med kyckling och grönsaker i en bunke. Varva kyckling och grönsaker på spett och sätt in i ugnen i ca 20 min eller lägg dem på grillen.
Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Koka gärna med lite buljong för godare smak. Grovhacka persiljan och blanda med couscousen.
Servera spetten tillsammans med couscous och sweet chilisås.
Näringsvärde: 550 KCAL 43g Protein 11g Fett 65g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel