Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatiska kycklingspett med sweet chilisås
Mari Bergman

Asiatiska kycklingspett med sweet chilisås

30 minEnkelt
375,20 kr
4 portioner 29,54 kr per portion
På menyn denna vecka finner du många grillmöjligheter. Även kycklingspetten är en rätt som bara blir extra goda av lite grillsmak.

Spett
500 gKycklingfile
1,5 stRödlök
1 stZucchini
1 stGul Paprika
250 gFärska champinjoner
Tillbehör
2 mskSweet Chili
250 gCouscous
0,3 stPersilja - färsk
Marinad
1 mskFärsk ingefära
1,5 mskHonung Flytande
3 mskOlivolja
3 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skär kycklingen i mindre bitar. Skär zucchini i skivor och paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor och dela champinjonerna på mitten eller i 4 delar om de är stora.

3

Marinad: Blanda samman riven ingefära, soja, honung och rapsolja. Gillar du vitlök kan du pressa i en klyfta. Blanda marinaden tillsammans med kyckling och grönsaker i en bunke. Varva kyckling och grönsaker på spett och sätt in i ugnen i ca 20 min eller lägg dem på grillen.

4

Tillred couscousen enligt anvisning på paketet. Koka gärna med lite buljong för godare smak. Grovhacka persiljan och blanda med couscousen.

5

Servera spetten tillsammans med couscous och sweet chilisås.

Näringsvärde: 550 KCAL 43g Protein 11g Fett 65g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd