Grillad kyckling med caesarsallad
Mari Bergman

Grillad kyckling med caesarsallad

50 minEnkelt
420,50 kr
4 portioner54,15 kr per portion
Saftig kycklingfilé som serveras med en matig caesarsallad med färskpotatis. En god rätt som passar lika bra till lunch som till middag!

Caesarsallad
1 stRödlök
0,5 mskOlivolja
1 stBakplåtspapper
500 gFärskpotatis
180 gRomansallat
1 stGurka
0,5 tskFlingsalt
50 gParmesanost
125 gRädisor
30 gKrutonger
Kyckling
2 krmChiliflakes
1 tskSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
600 gFärsk kycklingfilé
1 tskCitronpeppar
2 krmSvartpeppar Malen
1 stCitron
Caesardressing
20 gSardeller
50 gParmesanost
1 krmSalt Fint
0,75 mskVitvinsvinäger
1 stÄgg
1 tskDijonsenap
1 krmSvartpeppar Malen
1,5 dlRapsolja
Instruktioner
1

Caesarsallad: Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min på 200 grader.

2

Skölj salladen och skär i stora bitar. Skölj och skiva rädisorna tunt. Hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Skala och finhacka rödlöken.

3

Caesardressing: Finriv parmesanosten. Blanda riven ost, äggula, sardellfiléer, dijonsenap och vinäger i en hög skål eller mixerkanna. Mixa samman till en slät dressing med hjälp av en stavmixer.

4

Tillsätt oljan droppvis i en tunn stråle medan du mixar till en fin konsistens. Smaka av dressingen med salt och peppar.

5

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar, chiliflakes, citronpeppar och timjan på båda sidor.

6

Dela citronen i två halvor.

7

Grilla kycklingfiléerna ca 5 min/ sida på direkt värme. Lägg dem sedan på indirekt värme och låt de bli genomgrillade på lägre temperatur.

8

Grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.

9

Ta fram ett stort fat. Blanda romansalladen med hälften av caesardressingen och sprid ut på fatet. Toppa med gurkstrimlor, rädisor, rödlök och rostad potatis.

10

Skär kycklingen i skivor och lägg över salladen. Ringla över resten av dressingen och toppa med krutonger och riven parmesanost. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering. Ät och njut!

Bild:

Roland Persson