Gå vidare till huvudinnehåll
Saftiga kycklingspett m. mangosalsa

Saftiga kycklingspett m. mangosalsa

45 minEnkelt
414,45 kr
1 portion 132,37 kr per portion
Ljuvligt saftiga kycklingspett som går snabbt att laga! En fräsch mangosalsa passar fint till.

Mangosalsa
100 gMango Fryst
1 mskOlivolja
2 mskKoriander - färsk
1 tskChilipeppar Röd
1 stLime
0,5 stRödlök
Sallad
0,5 stRomansallat
0,5 stRuccolasallat
1 stÄpple Granny Smith
6 tskKörsbärstomater
1 stGurka
1 tskLime
Saftiga kycklingspett
1 klyftaVitlök
10 gCitrongräs Färsk
0,5 dlJapansk soja
1 stChilifrukter
300 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Skär kycklingen i kuber. Banka och strimla citrongräset. Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop en marinad av soja, vitlök, chili och citrongräs. När du är viktstabil kan du tillsätta whisky för en lite rökig känsla. Låt kycklingen ligga och dra i kylen i minst 30 minuter.

2

Tärna mango och finhacka rödlök och chili. Blanda med rivet skal och saft från limen, olja och koriander. Smaka av med salt och peppar.

3

Blanda en sallad av rivna romansalladsblad, rucola, tärnat äpple, skivad gurka, cocktailtomater och limesaft.

4

Torka av kycklingbitarna, trä upp dem på blötlagda träspett och grilla. Du kan också göra dem klara i ugn i 200 grader i ca 20 minuter.

På din tallrik Handfast-minus: Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve mangosalsa och 2 knytnävar sallad. Handfast: Lägg upp 1 handflata kyckling, tillsätt 1 knytnäve mangosalsa och 1 knytnäve sallad samt servera med 1 knytnäve fullkornsbulgur.

Bild:

Itrim