Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
70 g | Ruccolasallat | |
1 st | Citron | |
1 st | Romansallat | |
1 st | Basilika - färsk | |
50 g | Parmesanost | |
550 g | Grillad paprika | |
Kyckling | ||
1 tsk | Flingsalt | |
900 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Olivolja | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Paprikakrydda | |
Rostade grönsaker | ||
1 tsk | Flingsalt | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Zucchini | |
1 st | Aubergine | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater |
Värm ugnen till 200 grader.
Grillade grönsaker: Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.
Sallad: Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.
Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.
Bild:
Nurlan Emir
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria