Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk kycklingsallad med grillade grönsaker och parmesan
Mari Bergman

Italiensk kycklingsallad med grillade grönsaker och parmesan

45 minEnkelt
474,50 kr
8 portioner 41,21 kr per portion
En fräsch och matig kycklingsallad med italienska smaker - perfekt till buffébordet eller picknicken!

Sallad
70 gRuccolasallat
1 stCitron
1 stRomansallat
1 stBasilika - färsk
50 gParmesanost
550 gGrillad paprika
Kyckling
1 tskFlingsalt
900 gFärsk kycklingfilé
1 mskOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskPaprikakrydda
Rostade grönsaker
1 tskFlingsalt
2 mskOlivolja
0,5 stZucchini
1 stAubergine
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stRödlök
125 gKörsbärstomater
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Grillade grönsaker: Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.

3

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.

5

Sallad: Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.

6

Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.

Bild:

Nurlan Emir