Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
75 g | Romansallat, (0,5 st) | |
1 st | Kvisttomater | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
0,25 st | Rödlök | |
0,5 st | Gurka | |
1 msk | Olivolja | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
Kyckling | ||
1 st | Tandpetare | |
2 krm | Salt | |
700 g | Färsk kycklingfilé | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Creme Fraiche Fetaost & Tomat |
Sätt ugnen på 200 grader. Tina kycklingen.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna lite lätt. Bred ut ca 1 msk crème fraiche över varje filé. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Lägg rullarna i en smord ugnsfast form och täck kycklingen med resten av crème fraichen. Sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sallad: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda ihop i en skål och ringla över lite olja och pressa över lite citronsaft.
Servera kycklingen med ris och sallad.
Näringsvärde: 582 kcal, 45 g protein, 19 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Creme fraiche Fetaost & Tomat Milko