Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med ugnsbakade grönsaker och potatis med tzatziki
Mari Bergman

Kyckling med ugnsbakade grönsaker och potatis med tzatziki

50 minEnkelt
283,70 kr
4 portioner 32,04 kr per portion
Superenkel rätt där allt läggs på en och samma plåt och sedan sköter sig själv i ugnen. Perfekt familjemiddag. Servera med en krämig och god tzatziki vid sidan om.

Kyckling och grönsaker
1 stRödlök
700 gPotatis Fast
0,5 stCitron
1 krmSalt
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
250 gKörsbärstomater
0,5 stBasilika - färsk
1 stRöd Paprika
4 klyftaVitlök Vanlig
1 tskHonung Flytande
300 gFärsk kycklingfilé
Tzatziki
0,5 stGurka
1 krmSalt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kyckling och grönsaker: Skölj potatisen och skär i skivor. Skölj och skär paprika i bitar och skala och klyfta rödlök och skala vitlöksklyftorna. Skölj och grovhacka basilikan.

3

Lägg allting på en plåt och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Blanda om och lägg på tomater och en citronhalva. Rosta i ugn i ca 15 min.

4

Dela kycklingfiléerna på mitten. Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg filéerna bland grönsakerna. Ös över lite av oljan från plåten och sätt in i ugnen igen i ca 15-20 min.

5

Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt från gurkrivet och lägg gurkan i en skål. Tillsätt yoghurt, saft från ½ citron och honung. Smaka av med salt och peppar.

Servera de ugnsrostade grönsakerna och kycklingen med tzatzikin.

Näringsvärde: 506 kcal. 39 g protein, 19 g fett, 41 g kolhydrater.

Bild:

Emelie Otterbeck