Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling och grönsaker | ||
1 st | Rödlök | |
700 g | Potatis Fast | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 st | Röd Paprika | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Honung Flytande | |
300 g | Färsk kycklingfilé | |
Tzatziki | ||
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kyckling och grönsaker: Skölj potatisen och skär i skivor. Skölj och skär paprika i bitar och skala och klyfta rödlök och skala vitlöksklyftorna. Skölj och grovhacka basilikan.
Lägg allting på en plåt och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak. Blanda om och lägg på tomater och en citronhalva. Rosta i ugn i ca 15 min.
Dela kycklingfiléerna på mitten. Ta ut grönsakerna från ugnen och lägg filéerna bland grönsakerna. Ös över lite av oljan från plåten och sätt in i ugnen igen i ca 15-20 min.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Pressa ur så mycket vätska som möjligt från gurkrivet och lägg gurkan i en skål. Tillsätt yoghurt, saft från ½ citron och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera de ugnsrostade grönsakerna och kycklingen med tzatzikin.
Näringsvärde: 506 kcal. 39 g protein, 19 g fett, 41 g kolhydrater.
Bild:
Emelie Otterbeck
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel