Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Grönsaker | ||
125 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 st | Zucchini | |
1 st | Rödlök | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
3 msk | Olivolja | |
300 g | Potatis Fast | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Paprika | |
Spett | ||
1 tsk | Spiskummin | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
0,5 tsk | Ingefära Malen | |
1 krm | Råsocker Strö | |
1 st | Citron | |
4 st | Grillpinnar | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Sätt ugnen på 200 grader.
Marinad: Blanda ihop yoghurten med citronsaft, gurkmeja, ingefära, spiskummin, råsocker, salt och peppar i en stor bunke. Skär köttet i bitar och lägg dem i marinaden och blanda runt. Låt marinera i kylen så länge som möjligt, gärna över natten.
Grönsakerna: Skölj och skär grönsakerna i bitar och skala rödlöken och vitlöken. Skär rödlöken i klyftor. Tvätta och halvera potatisen. Lägg grönsaksbitar, potatis, rödlök och vitlöksklyftor på en smord plåt. Ringla över olivolja och krydda med örtkryddor, salt och peppar efter smak. Gratinera i ca 25- 30 minuter. Ta ut plåten när det återstår ca 10 min och smula över fetaosten. Sätt in i ugnen igen.
Spett: Trä köttet på spett. Stek i en stekpanna/ grillpanna eller grilla på utegrillen runtom tills köttet är genomstekt och fått en fin färg.
Servera heta tillsammans med medelhavsgrönsakerna.
Näringsvärde: 471 Kcal. 45 g protein. 23 g fett. 20 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fläskytterfilé ca 800g Smak av Gotland
1 Turkisk Yoghurt 10% 500g Lindahl