Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatis | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
700 g | Potatis | |
Kyckling | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
630 g | Kyckling Minutfilé | |
Sallad | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Vanliga morötter | |
0,75 st | Gurka | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Isbergssallat | |
Kronärtskockskräm | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
285 g | Marinerad Kronärtskocka | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Citron |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.
Kronärtskockskräm: Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg kronärtskockor, creme fraiche, skalad vitlöksklyfta, citronskal- och saft och honung i en matberedare. Mixa ihop till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj och strimla salladen. Skala och grovriv morötterna och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp lite olja och smör och stek kycklingfiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor. Servera kycklingen tillsammans med rostad potatis, kronärtskockskräm och sallad.
Näringsvärde:Kcal: 628, Protein: 41 g, Fett: 31 g, Kolhydrater: 43 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel