Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt kyckling med rostad potatis och kronärtskockskräm
Mari Bergman

Stekt kyckling med rostad potatis och kronärtskockskräm

40 minEnkelt
346,55 kr
4 portioner 45,93 kr per portion
Laga en enkel och härlig kycklingrätt med kronärtskockskräm och ugnsrostad potatis. Tips, om du har fryst kyckling så tina gärna den i kylen över natten dagen innan rätten ska lagas.

Potatis
1 mskOlivolja
1 krmSalt
700 gPotatis
Kyckling
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 krmSalt
1 mskSmör
630 gKyckling Minutfilé
Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
400 gVanliga morötter
0,75 stGurka
1 mskBalsamvinäger
1 krmSalt
0,5 stIsbergssallat
Kronärtskockskräm
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
285 gMarinerad Kronärtskocka
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt olja och salt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Kronärtskockskräm: Sila av oljan från kronärtskockorna. Lägg kronärtskockor, creme fraiche, skalad vitlöksklyfta, citronskal- och saft och honung i en matberedare. Mixa ihop till en slät kräm och smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen. Skala och grovriv morötterna och skölj och tärna gurkan. Blanda i en skål och tillsätt lite olja, vinäger, salt och peppar.

5

Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Hetta upp lite olja och smör och stek kycklingfiléerna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor. Servera kycklingen tillsammans med rostad potatis, kronärtskockskräm och sallad.

Näringsvärde:Kcal: 628, Protein: 41 g, Fett: 31 g, Kolhydrater: 43 g

Bild:

Sanna Livijn Wexell