Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddor och smaksättare | ||
150 g | Rostad Lök | |
65 g | Allroundmarinad | |
1 st | Svartpeppar | |
200 g | Hovmästarsås | |
1 tsk | Dijonsenap | |
1,2 dl | Senap Grovkornig | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 st | Salt Fint | |
4 msk | Kalvfond Buljong | |
4 krm | Kryddpeppar Malen | |
1,5 dl | Ströbröd | |
5 msk | Olivolja | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
2 msk | Potatismjöl | |
Kött och fisk | ||
600 g | Prinskorv | |
440 g | Löksill | |
250 g | Ansjovisfiléer | |
400 g | Matjessill | |
1 st | Julskinka | |
420 g | Inläggningssill | |
1,1 kg | Spare Ribs | |
300 g | Lax Gravad | |
1 kg | Köttfärs - Bland | |
80 g | Löjrom | |
440 g | Senapssill | |
Ost och mejeri | ||
100 g | Ädelost | |
150 g | Fetaost | |
4 dl | Vispgrädde | |
8 st | Ägg | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
500 g | Cheddarost | |
300 g | Riven Västerbottensost | |
1 dl | Majonnäs | |
250 g | Mat & Bak Smör | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Persilja - färsk | |
500 g | Brysselkål | |
1 st | Dill - färsk | |
1 st | Granatäpple | |
2 st | Apelsin | |
200 g | Romansallat | |
125 g | Grönkål | |
1 st | Fänkål Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 kg | Delikatesspotatis | |
2 st | Fikon Färska | |
1 st | Gräslök - färsk | |
3 st | Citron | |
1 st | Vitlök Vanlig | |
2 st | Rödlök | |
65 g | Salladsmix | |
1 kg | Potatis Fast | |
Övrigt | ||
150 g | Hasselnötter | |
50 g | Sötmandel Spån | |
1 st | Bakplåtspapper | |
400 g | Pizzadeg - Surdeg | |
550 g | Spisbröd |
Koka ägg och förvara i kylen.
Koka brysselkål och förvara i kylen.
Tillaga Janssons frestelse och förvara i kylen.
Rulla och stek köttbullar. Frys in och ta fram på julaftonsmorgon.
Griljera julskinkan och förvara i kylen.
Julafton:
Ta fram och tina köttbullarna.
Tillaga Västerbottenssillen.
Förbered ingredienser till grönkålspizzan.
Tillaga ribsen.
Värm Janssons frestelse.
Stek prinskorv och värm köttbullar.
Tillaga apelsin- och granatäppelsalladen.
Tillaga brysselkålssalladen.
Koka potatis.
Finhacka rödlök och gräslök och lägg upp i skålar.
Montera ägghalvor med rom, finhackad rödlök och dill.
Lägg upp gravad lax, citronskivor och hovmästarsås på ett vackert fat.
Gratinera grönkålspizzan.
Ta fram ost, knäckebröd, färdig sill, matjessill och gräddfil.
Duka upp till ett härligt julbord och njut av en fridfull jul.
<a href="https://www.mathem.se/recept/mathems-klassiska-julbord">Se alla tillhörande recept här</a>
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Balsamvinäger Vit EKO/KRAV 250ml Saltå kvarn
1 Prinskorv Tunt Skinn 600g Scan
1 Julskinka Gourmet Färdigkokt Buljongfri ca 2,65kg Scan
1 Ädelost Grädd Blåmögelost 36% 140g Kvibille
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Majonnäs Real 400g Hellmann's
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
2 Potatis Delikatess Klass1 900g
1 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1 65g
1 Surdegspizza 400g Pop! Bakery