Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomater | ||
150 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Citron - Eko | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 msk | Dill - färsk | |
1 krm | Salt | |
Fänkål | ||
1 msk | Dill - färsk | |
0,5 st | Citron - Eko | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
Tartelette | ||
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
2 krm | Salt | |
150 g | Riven Västerbottensost | |
180 g | Pajskal | |
1 dl | Vispgrädde |
Värm ugnen till 175 grader.
Tomater: Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min. Ta ut tomaterna och låt dem svalna. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
Tartelette: Placera tarteletterna på en ugnsplåt.
Vispa ihop riven Västerbottensost, grädde, ägg, salt och peppar. Fördela äggstanningen i tarteletterna och grädda i ugnen i ca 20 min. Låt dem sedan svalna.
Tomater: Finhacka dillen och riv citronskal. Blanda försiktigt med tomaterna.
Fänkål: Hyvla fänkålen tunt och blanda med finhackad dill, rivet citronskal, citronsaft, en nypa salt och peppar.
Toppa varje tartelette med fänkål och några tomater. Klart att servera.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Minipajskal Färdiggräddad 6-p Lazaridis