Gå vidare till huvudinnehåll
Tartelette med Västerbottensost, rostade tomater och fänkål
Mari Bergman

Tartelette med Västerbottensost, rostade tomater och fänkål

45 minEnkelt
248,20 kr
8 portioner12,22 kr per portion
Den perfekta munsbiten till glöggmyset, som förrätt eller den lilla buffén. Receptet ger 8 tartletter.

Tomater
150 gKörsbärstomater
0,5 stCitron - Eko
0,5 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskOlivolja
1 mskDill - färsk
1 krmSalt Fint
Fänkål
1 mskDill - färsk
0,5 stCitron - Eko
0,5 krmSvartpeppar Malen
1 tskOlivolja
1 krmSalt Fint
0,5 stFänkål Färsk
Tartelette
2 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
2 krmSalt Fint
150 gRiven Västerbottensost
180 gPajskal
1 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tomater: Halvera körsbärstomaterna och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 20 min. Ta ut tomaterna och låt dem svalna. Höj ugnsvärmen till 200 grader.

3

Tartelette: Placera tarteletterna på en ugnsplåt.

4

Vispa ihop riven Västerbottensost, grädde, ägg, salt och peppar. Fördela äggstanningen i tarteletterna och grädda i ugnen i ca 20 min. Låt dem sedan svalna.

5

Tomater: Finhacka dillen och riv citronskal. Blanda försiktigt med tomaterna.

6

Fänkål: Hyvla fänkålen tunt och blanda med finhackad dill, rivet citronskal, citronsaft, en nypa salt och peppar.

7

Toppa varje tartelette med fänkål och några tomater. Klart att servera.

Bild:

Nurlan Emir