Gå vidare till huvudinnehåll
Nyårsmeny från havet
Mari Bergman

Nyårsmeny från havet

3 tEnkelt
1 680,80 kr
4 portioner 142,10 kr per portion
Klicka hem en färdigplanerad nyårsmiddag med smaker från havet. Njut av klassisk toast skagen, färsk röding och en riktig smällkaramell till dessert. Meny: Förrätt: Lyxig Toast Skagen med löjrom. Varmrätt: Rödingfilé med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu. Dessert: Citronmousse med hallonsås, glass, kaksmulor och maräng. Se alla tillhörande recept här

Ost och mejeri
5 dlVispgrädde
2 mskStandardmjölk
50 gParmesanost
460 mlVaniljglass
4 mskCreme Fraiche Naturell
3 mskMajonnäs
2 stÄgg
Kryddor och smaksättare
1 krmFlingsalt
1 mskFiskfond
2 dlMousserande vin
250 kgSmör
1 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt
1 mskOlivolja
2 tskJapansk soja
1 krmSvartpeppar
Övrigt
250 gHallon Frysta
0,8 dlStrösocker
3 mskFlorsocker
1 tskGelatinpulver
25 gHasselnötter
1 dlLemon Curd
2 stCookies
200 gSurdegsbröd
4 tskTångpärlor Citron
20 gMaränger
Frukt och grönt
2 stCitron - Eko
1,5 stDill - färsk
0,5 stRödlök
600 gMandelpotatis
0,2 stMynta - färsk
500 gSpetskål, (1 st)
2 stSchalottenlök
Fisk och skaldjur
600 gRöding
240 gHandskalade Räkor
40 gLöjrom

Bild:

Wikoria Rudolfsson