Gå vidare till huvudinnehåll
Lyxig Toast Skagen med löjrom
Mari Bergman

Lyxig Toast Skagen med löjrom

15 minEnkelt
1 023,70 kr
4 portioner 52,53 kr per portion
Inled nyårsmenyn med en magisk god skagenröra på grillat surdegsbröd toppad med löjrom.

1 krmSvartpeppar
3 mskMajonnäs
0,75 stDill - färsk
1 stCitron - Eko
200 gSurdegsbröd
0,5 stRödlök
25 gSmör
240 gHandskalade Räkor
4 mskCreme Fraiche Naturell
40 gLöjrom
3 krmSalt
Instruktioner
1

Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka dill.

2

Sila av räkorna.

3

Blanda räkor, rödlök, dill, creme fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och ca 1 tsk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär bort kanterna från 4 brödskivor. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör i en varm stekpanna.

5

Lägg brödskivorna på fina tallrikar och toppa med skagenröra, löjrom och en dillkvist. Servera en citronklyfta vid sidan av.

Bild:

Nurlan Emir