Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax | ||
| 1 msk | Sesamolja | |
| 2 tsk | Färsk ingefära | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 360 g | Sashimilax | |
| 2 tsk | Sesamfrö | |
| 20 g | Chilipeppar Färsk, (0,5 st) | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 st | Lime | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| Limepicklad rödkål | ||
| 2 krm | Salt | |
| 250 g | Rödkål Färsk | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 st | Lime | |
| 1 msk | Vatten | |
| Övriga tillbehör | ||
| 200 g | Mango Fryst | |
| 10 g | Alger | |
| 200 g | Edamamebönor | |
| 2 st | Avokado | |
| 50 g | Salladslök | |
| 50 g | Cashewnötter Naturella | |
| 4 dl | Jasminris | |
| 0,5 tsk | Flingsalt | |
| 0,25 dl | Koriander - färsk | |
| 2 krm | Chiliflakes | |
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna laxen.
Riv ingefäran, finhacka chilipepparn och pressa saften ur limen, blanda sen ihop alla ingredienser till laxen i en skål och låt laxen marinera 10 min.
Strimla rödkålen och blanda med limesaft, vatten, honung och salt i en skål. Låt marinera 10 min.
Låt edamamebönorna och (den tärnade) mangon tina, strimla salladslöken. Lägg algsalladen i blöt.
Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med alla tillbehör runt om. Lägg laxen i mitten och dekorera med en vacker avokadoblomma eller skivad avokado.
Toppa avokadon med lite flingsalt och chiliflakes. Dekorera med koriander.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

246,33 kr /l

139,75 kr /kg

628,95 kr /kg

36,95 kr

198,00 kr /kg

52,66 kr /kg

59,90 kr /kg

88,67 kr /kg

1 947,50 kr /kg

79,80 kr /kg

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

111,60 kr /kg

255,80 kr /kg

269,50 kr /kg

40,56 kr /l

111,90 kr /kg

296,67 kr /l

29,17 kr /kg

39,95 kr /kg

167,80 kr /kg

37,95 kr
